Oregon Commission on Hispanic Affairs

Advocating for Equity and Diversity throughout Oregon

Oregon Commission on Hispanic Affairs Meeting Agenda

Thursday, February 13, 2025 | 1:00 to 3:00 PM Virtual via Zoom | Public Registration Link: Click Here

- 1:00 pm I. Call to order (5 min total)
 - A. Welcome Chair Katya Butler
 - B. Roll call Saba Saleem
 - C. Common Consent approval of agenda
 - D. Common Consent approval of meeting minutes from October 10, 2024
 - E. Common Consent approval of meeting minutes from December 12, 2024
- 1:05 pm IV. Commissioner Updates (10 minutes)
- 1:15 pm V. Guest Speakers (20 minutes + 5 minutes Q & A)
 - A. Farmworkers Program Manager Anna Weller, Legal Aid Services of Oregon, and Valentin Sanchez, Oregon Law Center
- 1:40 pm VI. New Business (35 minutes)
 - A. Chair & Vice Chair Elections Director Terrence Saunders (10 mins)
 - B. SMART Goals Plan Commissioner Melina Moran (10 mins)
 - C. Cross Commissions Letter Chair Katya Butler (10 mins)
 - D. Environmental Justice Council Vote Director Terrence Saunders (5 min)
- **2:15 pm III. Public Comment** (5 minutes)
- 2:20 pm VIII. Old Business (30 min)
 - A. Policy & Research Update Dr. Kyl Myers (20 mins)
 - a. OCFW's Domestic Violence Prevention & Statewide Coordination Subcommittee vote
 - b. Legislative Agenda Development
 - B. Health Equity Team Update Mika Ingram (5 mins)
- 2:50 pm IX. OACO Director Report (8 min)
- 2:58 pm X. For the Good of the Order Chair Katya Butler (2 mins)
 - A. Next meeting April 10, 2025
- 3:00 pm X. Adjourn Chair Katya Butler

